Много от нас знаят от първа ръка каква е зависимостта от

...
Много от нас знаят от първа ръка каква е зависимостта от
Коментари Харесай

7 важни факта, които всеки, който пие кафе трябва да знае

Много от нас знаят от първа ръка каква е зависимостта от кафето. Чаша горещо кафе сутрин е обред за всеки трети човек заран. Лекарите по целия свят не престават да предизвестяват почитателите на тази напитка за нездравословните й резултати върху тялото. Но дали дяволът е толкоз ужасяващ, като е оцветен? Нека да разберем.

Оказва се, че известният композитор Бетовен също бил запален кафе почитател, всеки ден той сварявал кафе тъкмо от 60 зърна, което се равнява колкото 50 чаши на тази напитка дневно, и е живял до 83.

Ще потвърдим, че кафето освен не поврежда здравето, само че също по този начин му оказва помощ да се оправи с доста компликации.

Увеличава мозъчната интензивност

Знаете ли, че с помощта на кафето човек става по-внимателен и съсредоточен. Но това не е всичко … Оказва се, че кафето със захар може да засили мозъчните зони, нужни за осъществяване на дилемите, и всичко това с помощта на комбинацията от кофеин и глюкоза.

Увеличава кръвното налягане  изгодите от естествено кафе

Ако страдате от ниско кръвно налягане, чаша кафе е чудесно лекарство. Но в случай че имате хипотонията с висока тахикардия, имайте впредвид, че от тази напитка пулсът се форсира и е по-добре да се въздържате от кафе. Хипертониците може безвредно да си пият кафе без да се тревожат за увеличение на налягането, тъй като систематичното потребление на напитката в прави резистентна към тялото.

Укрепва имунната система

 изгодите от естествено кафе

Учените са потвърдили, че колкото повече чаши смляно кафе пиете дневно, толкоз по-малко има риск да умрете преждевременно. Най-разумното количество кафе дневно е 3 чаши. Факт е, че тази напитка укрепва имунитета, черния дроб, сърдечно-съдовата система и усъвършенства работата на стомашно-чревния тракт.

Спестява ви главоболие

Ако имате главоболие или мигрена, пийте кафе. Разбира се, то не може да замени болкоуспокояващите, тъй като те съдържат всички нужни субстанции за битка с разнообразни типове болежка. Но кофеинът се прибавя особено към такива медикаменти, защото усилва успеваемостта на лекарството с 40%.

Намалява напрежението и депресията

 изгодите от естествено кафе

Когато пиете кафе, тялото създава допамин и серотонин, които са виновни за положителното въодушевление. Кофеинът, съдържащ се единствено в кафето, подтиква централната нервна система и това ви защищава от меланхолия.

Подобрява паметта

Става въпрос за краткосрочната памет, само че това не е неприятно, тъй като първичните данни минават първо оттова и след това отиват в дълготрайната памет.

Помага да отслабнете

Кофеинът усилва хормоналното наличие на лептина в тялото и това води до загуба на тегло. Доказано е, че тези, които не пият кафе натрупват тегло доста повече от тези, които пият.

Също по този начин оказва наред въздействие на всички занимаващи се с фитнес и деен спорт.

Ако обичате кафе, не се лишавайте от това наслаждение! Но не забравяйте, че е потребно единствено да пиете същинско кафе, а не разтворими съдържащи доста малко кофеин и доста химически добавки .

Бъдете здрави и споделете тази статия с приятелите си!


Инфо: За Жената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР